Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، مؤمنان شب زنده دار دیار استان سمنان، در نخستین شب از لیالی قدر همزمان با شب نوزدهم ماه مبارک رمضان و ضربت خوردن مولای متقیان، گریان از خدای خود، ظهور ولی عصر (عج)، شفای عاجل مریضان و ریشه‌کن شدن ویروس کرونا را درخواست می‌کنند.
مردم دیندار استان سمنان دل‌ها و روان‌هایی که ماه‌ها به‌ واسطه شیوع ویروس کرونا در التهاب و اضطراب بود را امشب در سایه دعا و مناجات با خدا به آرامش دعوت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بسیاری از مردم در مساجد با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و برخی دیگر در خانه
از طریق شبکه‌های مجازی یا رادیو و تلویزیون معنوی‌ترین و بی پیرایه‌ترین تجربه برپایی مراسم‌ احیای شب ‌قدر را در اوج همه‌گیری بیماری کرونا تجربه می‌کنند.
یکی از شهروندان سمنانی به خبرنگار ایرنا گفت: تاکنون که ۶۰ سال از خداوند عمر گرفته‌ام هنوز چنین شب قدری به یاد ندارم که نتوانم به مسجد بروم و واقعا شب دلگیری تجربه می‌کنم.
فاطمه محمدی ادامه داد: هر سال شب‌های قدر را با خانواده، نوه و نتیجه‌ها در مسجد محل بودیم اما امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا و از آنجا که بیماری آسم دارم به توصیه متخصصان و فرزندان شب قدر را در منزل ماندم و برنامه‌ها را از تلویزیون دنبال کردم.
وی بیان کرد: حال و هوای شب‌های قدر در مساجد به هیچ عنوان قابل قیاس با منزل نیست اما مهم شب زنده داری است که به حول و قوه الهی از پخش مستقیم مراسم احیا بهره مند شدیم.

زهرا خراسانی یکی دیگر از شهروندان گفت: طاقت ماندن در خانه شب احیا را نداشتم و با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی آمده‌ام تا در مسجد اعمال شب قدر را به جا آورم.
وی اضافه کرد: دعا می‌کنم تا هر چه زودتر ویروس منحوس کرونا ریشه‌کن شود و دوباره مانند گذشته بدون دغدغه در مساجد ساعات طولانی عزاداری کنیم و در شب تعیین سرنوشت از خداوند طلب عفو کنیم.
وی تصریح کرد: از ابتدای ماه رمضان رفتن به مسجد یا امامزادگان برایم به یک آرزو تبدیل شده بود که با تدبیر مسوولان و بازگشایی برخی مساجد در شب‌های قدر محقق شد.
زینب ۳۰ ساله نیز با بیان اینکه برگزاری این مراسم معنوی به صورت جمعی حال و هوای دیگری دارد، گفت: از زمانی که مدرسه ابتدایی می‌رفتم امکان نداشت که شب احیا در خانه بمانم و حتی در روزهای سرد زمستان که مسجد محله‌مان هنوز تکمیل نشده بود با وجود سن کمی که داشتم در فضایی سرد تا انجام کامل اعمال شب احیا بیدار می‌ماندم، اما اکنون کرونا همه‌چیز را تحت تاثیر قرار داده و ما را مجبور به ماندن در خانه و انجام اعمال شب قدر در خانه کرده است.
وی گفت: امیدوارم به عظمت این شب عزیز کرونا ریشه‌کن شود و دوباره در مساجد باز شود.
شب قَدر یا لَیلَةُ القَدر شب نزول قرآن و مقدّر شدن امور یک‌ساله انسان‌هاست. قرآن در سوره‌های قدر و دخان از این شب سخن می‌گوید. قرآن و روایات ارزش شب قدر را بیش از هزار ماه می‌دانند. این شب بافضیلت‌ترین شبِ سال و شب رحمت الهی و آمرزش گناهان است و در آن، فرشتگان به زمین می‌آیند و بنابر برخی از احادیث شیعه، مقدرات سال آینده بندگان را بر امام عرضه می‌کنند.

زمان دقیق شب قدر، روشن نیست، ولی بر اساس بسیاری از روایات، در ماه رمضان واقع شده و به احتمال زیاد یکی از شب‌های ۱۹، ۲۱ و یا ۲۳ این ماه است. شیعیان بر شب ۲۳ رمضان و اهل سنت بر شب ۲۷ رمضان تاکید بیشتری دارند.

شیعیان در این شب‌ها با الگوگیری از معصومان(ع)، به شب‌زنده‌داری، خواندن قرآن، دعا و دیگر آیین‌ها و اعمال این شب می‌پردازند. ضربت خوردن و شهادت امام علی(ع) در این شب‌ها نیز به اهمیت آن‌ نزد شیعیان افزوده و سوگواری برای آن امام با آیین‌های شب قدر همراه شده است.

برچسب‌ها سمنان هیأت عزاداری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سمنان هیأت عزاداری سمنان هیأت عزاداری اخبار کنکور شب قدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۱۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تلاش جمعی دستگاه‌ها برای ادای حق مساجد

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت: مأموریت نهادها برای حمایت و پشتیبانی از مساجد، تا پشت در مساجد ممدوح است ولیکن داخل مسجد، باید نظام طبیعی و مردمی، با محوریت و مدیریت امام جماعت و همراهی پایگاه‌های بسیج و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد جاری باشد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام والمسلمین حاج علی‌اکبری، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در اولین گردهمایی ملی قرارگاه های راهبری مساجد استان‌ها که امروز، چهارشنبه 19 اردیبهشت‌ماه برگزار شد، طی سخنانی با تصریح بر اینکه جلسه‌ای با این کیفیت، با شرکت جمع حاضر و با موضوع مسجد، برای اولین بار است که تشکیل می‌شود، گفت: از مدتی قبل با رؤسای نهادها و دستگاه‌های مرتبط، طی جلسات متعدد و متوالی دور هم نشستیم و همفکری کردیم، ناظر بر ارتقاء وضعیت مساجد در کشور و هم‌عهد شدیم تا حق مسجد، چنانکه شایسته است در نظام مقدس جمهوری اسلامی ادا شود.

حاج علی اکبری بر لزوم تلاش جمعی برای ادای حق مساجد تأکید کرد و گفت: این هم‌عهدی نهادی و دستگاهی، نقطه امید را بر می‌انگیزد که تلاش جمعی و جدیدی را برای خدمتگزاری به مساجد آغاز کنیم و اکنون به همگرایی بیشتری در ارتباط با مسائل اصلی و راهبردی مرتبط با مساجد رسیدیم.

او تصریح کرد: جمع‌بندی نهادها و دستگاه‌های مرتبط برای همکاری و هم‌افزایی، به محضر مبارک رهبر معظم انقلاب اسلامی تقدیم شده و تذکرات و رهنمودهای معظم له نیز دریافت شد.

 

کنگره جهانی حضرت رضا(ع) میزبان دانشمندان داخلی وخارجی می‌شود

 

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با بیان اینکه نمایندگان ولی فقیه مصمم هستند با همراهی ائمه جمعه، نهادها و دستگاه‌های استانی فصل تازه‌ای از تمرکز بر حل و فصل نظام مسائل مساجد را آغاز کنند، تصریح کرد: آنچه که مدنظر است، طراحی ساز و کارهای مناسب، معطوف به ظرفیت‌های موجود، برای پشتیبانی از مساجد است و این مسیر به شکل‌گیری تشکیلات و ساختار جدید منجر نخواهد شد.

حاج علی اکبری با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم اهتمام جدی و قابل تحسینی به امر مسجد وجود دارد، اظهار داشت: در این زمینه، در جستجوی یافتن راه‌های جدیدی برای خدمت به مساجد، با مشارکت وزارتخانه‌ها و ارکان دولت هستیم و تعامل با وزارت راه و شهرسازی و وزارت آموزش و پرورش در حوزه اختیارات و وظایف، در گام اول، در دستور قرارگاه ملی مسجد قرار دارد و این مسیر را ادامه خواهیم داد.

او خاطرنشان کرد: مأموریت نهادها و دستگاه‌ها برای حمایت و پشتیبانی از مساجد، تا پشت در مساجد ممدوح و پسندیده است ولیکن داخل مسجد، باید نظام طبیعی و مردمی، با محوریت و مدیریت امام جماعت و همراهی پایگاه های بسیج و کانون های فرهنگی هنری مساجد جاری و ساری باشد و مداخله هیچ نهاد و دستگاهی، درون مسجد قابل قبول نیست.

علی اکبری با تأکید بر اینکه در برابر مسجد، آرم نهادها و دستگاه‌ها باید رنگ ببازد، اظهار داشت: آنچه باقی می‌ماند، وحدت و همدلی در جایگاه خادمی مسجد، برای عمران معنوی و مادی مساجد است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدیر حوزه‌های علمیه کشور: مسجد کانون تمدن اسلامی است
  • بنیاد هدایت توفیقات مساجد را روایت می‌کند
  • ضرورت تلاش جمعی دستگاه‌ها برای ادای حق مساجد
  • مسجد کانون تمدن اسلامی است
  • برای ترمیم زخم های کهنه وارد شده بر پیکر مساجد، به اراده جمعی نیاز داریم 
  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • برای ترمیم زخم‌های کهنه وارد شده بر پیکر مساجد، به اراده جمعی نیاز داریم
  • رولز رویس لوکس‌ترین خودرو شاسی‌بلند دنیا را با الهام از آسمان‌خراش‌ها رونمایی کرد (+عکس)
  • ۵۰ مسجد کردستان میزبان جشن‌های عمومی دهه کرامت هستند
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله